Web Analytics Made Easy - Statcounter

 دکتر مهدی زارع استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در گفتگو با برنامه صبحگاهی «در انتهای الوند»، درباره زلزله اردیبهشت‌ماه و زلزله‌های اخیر تهران گفت: بعد از زلزله اردیبهشت‌ماه و زلزله‌های اخیر تهران و حتی زلزله‌ای که همین هفته اتفاق افتاد که تعداد زلزله‌های تهران به 76 زلزله رسیده که اغلب در قطعه شرقی گسل مشاء اتفاق افتادند، این آمار نشان می‌دهد که این قطعه فعالیت بالایی را از خود نشان داده است و می‌تواند برای تهران خطراتی ایجاد کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

باید در نظر داشته باشیم که وقتی زلزله‌ای به بزرگی 5 ریشتر در اردیبهشت‌ماه اتفاق افتاد و بخش‌های مختلف تهران آن را حس کردند، همچنین دو نفر از هم‌وطنانمان جانشان را از دست دادند، حالا اگر این گسل، زلزله بزرگ‌تری ایجاد کند، باوجود فاصله 50 کیلومتری از تهران آیا همچنان می‌تواند آسیب‌های بیشتری به تهران و شهرهای دیگر استان تهران وارد کند؟

وی در ادامه توضیح داد:مسئله دیگر این است که چون گسل جنوب البرز فعالیت بالایی دارد و توان زلزله زایی به قدرت 7 ریشتر دارد و با توجه به سوابقش، باید گفت هرچند در عمل هیچ‌کس ازلحاظ قریب‌الوقوع بودن نمی‌تواند زمانی اعلام کند، اما ازآنجایی‌که احتمال چنین اتفاقی همیشه وجود دارد، عقل حکم می‌کند آن را قابل وقوع در نظر بگیریم.

وی افزود : همچنین باید هر کار می‌توانیم برای آماده شدن در مقابل زلزله انجام دهیم. البته آمادگی برای چنین چیزی جنبه‌های متفاوتی دارد که هرکدام شامل بخش‌هایی می‌شود، البته در تهران هنوز مطالعاتی انجام‌نشده که همه جنبه‌ها را شامل شود، هرچند ما از یک دهه اخیر 10 الی 20 درصد در بحث تاب‌آوری و آماده‌سازی رشد کرده‌ایم اما میزان آمادگی ما بالا نیست.

دکتر زارع گفت: در مورد آتشفشان دماوند شواهدی وجود دارد که اتاق گدازه آن فعال است. این میزان فعالیت با شواهد مختلفی از میزان بخار و گازی که خارج می‌شود و گاهی لرزه‌های فیزیکی باعث می‌شود که باعث می‌گردد به‌عنوان مجموعه‌ای فعال از آن انتظار اتفاقات بیشتری داشته باشیم؛ اما آتشفشان دماوند بر روی گسل‌های اطرافش نیز تأثیر می‌گذارد، یعنی اگر به حرکت گسل‌های اطراف دماوند توجه کنید اتفاقاً یکی از آن‌ها گسل مشاء است که از محدوده اتاق گرمای آتشفشان دماوند در می‌شود. با توجه به اینکه شیب گسل مشاء به سمت شمال است، بعضی همکاران ما معتقدند که فعالیت‌های اتاق گدازه موجب می‌شود فشار بروی گسل به حداقل رسیده و باکم شدن تنش قائم بر روی گسل مشاء لغزش‌هایی اتفاق بیفتد و درنتیجه زلزله رخ دهد.

این استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی در پایان گفت: درواقع کارشناسان فعالیت‌های دماوند را بر روی گسل مشا مؤثر می‌دانند اما اینکه چه تأثیری بر روی آتش‌فشان دماوند می‌گذارد، هرچند ازلحاظ تئوری قابل‌طرح است اما کاری بر روی آن انجام‌نشده است.

 

 برنامه در انتهای الوند به تهیه‌کنندگی امیرحسین آذر، کارگردانی مسعود مرعشی و با اجرای نجمه جودکی، حامد مهربانی و مجید یحیایی از حدود ساعت 7:20 صبح از شنبه تا چهارشنبه روی آنتن شبکه دوسیما می‌رود.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۴۷۷۰۶۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پایش معادن شهرستان تفت

به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز یزد، مهدی زارع خورمیزی، گفت: کارشناسان به صورت منظم کلیه معادن موجود درحوزه شهرستان را پایش کرده و در صورت عدم رعایت الزامات زیست محیطی اخطار‌های لازم به متولیان معادن ارائه می‌دهند. 
مهدی زارع خورمیزی افزود: فعالیت تمامی معدن فعال به صورت منظم توسط کارشناسان محیط زیست رصد می‌شود. 
وی با بیان اینکه فعالیت‌های معدنی یکی از اصلی‌ترین تهدیدات محیط زیست است، ادامه داد: متولیان معادن به منظور کاهش تبعات فعالیت معدنی خود باید الزامات زیست محیطی را رعایت کنند تا از تهدیدات و تخریب بیش از حد طبیعت جلوگیری شود.

دیگر خبرها

  • اولین مرکز نخستی‌سانان در ایران افتتاح می‌شود
  • هم اندیشی بین المللی اصحاب ادیان و مسئله غزه برگزار می شود
  • مجتهدی حال فلسفی‌اش از قال فلسفی‌اش بیشتر بود
  • «بمب‌های شهری» را برای کاهش ریسک زلزله شناسایی کنیم
  • فراخوان جذب دانشجوی دکتری در پژوهشگاه ملی اقیانوس شناسی و علوم جوی
  • درخشش شطرنج باز خوزستان در مسابقات شهر‌های آسیا
  • از باستان‌شناسی خلیج‌فارس غافل مانده‌ایم
  • ساخت دستگاه حفاری تا عمق ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس‌شناسی
  • ساخت دستگاهی برای حفاری عمق تا ۳ هزار متری توسط محققان پژوهشگاه اقیانوس شناسی
  • پایش معادن شهرستان تفت